Tarieven en vergoedingen

Tarieven fysiotherapie per 1 januari 2023

Indien fysiotherapie niet in je basisverzekering zit en indien je niet aanvullend verzekerd bent, zijn de tarieven voor fysiotherapie in 2023 als volgt:

  • Reguliere behandeling                                € 42,00
  • Reguliere behandeling aan huis                € 58,50
  • Psychosomatische fysiotherapie               € 53,50
  • Manuele therapie                                         € 53,50
  • Screening, intake, onderzoek                     € 58,50
  • Intake + onderzoek na verwijzing arts     € 48,50

Vergoeding 2023

Overzicht contracten verzekeraars 2023

Vergoeding 2023
Als je voldoende aanvullend verzekerd bent, vergoedt de zorgverzekeraar meestal de kosten van de fysiotherapeutische behandeling. Dit staat vermeld in de voorwaarden van je aanvullende verzekering.

Voor 2023 hebben wij wederom besloten geen contract af te sluiten met CZ (daaronder valt: Ohra, Nationale Nederlanden, CZ), Zorg en Zekerheid en Eno (Salland, ZorgDirect). De reden hiervoor is dat wij onder de door hen gestelde voorwaarden niet de kwaliteit van zorg kunnen bieden die wij willen leveren.

Indien je in 2023 voor één van deze zorgverzekeringen kiest, betekent dit voor jou dat wij de kosten voor een behandeling niet meer rechtstreeks bij je zorgverzekeraar indienen. Je betaalt de behandeling direct bij TIGRA Leeuwarden. Deze nota kun je daarna zelf bij je zorgverzekering indienen. Afhankelijk van de door jou gekozen aanvullende verzekering krijg je de kosten (gedeeltelijk) vergoed.

Met alle andere niet genoemde zorgverzekeraars hebben wij in 2023 wel een contract.

Verantwoordelijkheid betalingen

Je bent zelf verantwoordelijk om op de hoogte te zijn van je verzekeringsvorm en verzekeringsvoorwaarden. Dit geldt ook voor de betaling van je behandelingen, ongeacht of de behandeling vergoed wordt door je zorgverzekeraar.

Een overzicht van de zorgverzekeraars waar TIGRA Leeuwarden WEL of GEEN contract mee heeft in 2023.