Virtual Reality bij stress | Stressjam

Wat veroorzaakt stress?

Kort gezegd, alles kan stress veroorzaken! Werk, het dagelijks leven en alles daar tussen in. Een vaak gestelde vraag aan onze professionals is: ‘Hoe kan ik stressvrij worden?’, het antwoord is simpel: ‘Dat kan niet!’

Hoe werkt het?

In vier sessies van 60 minuten leer je jouw eigen stresssysteem kennen en wordt de stress mindset getraind. Daarnaast wordt je aangeleerd om stress positief te gebruiken.  Tijdens de sessies wordt gebruik gemaakt van situaties uit het dagelijks werk/dagelijks leven.

Het herkennen van stress is een belangrijk onderdeel van stressmanagement, want zelfs positieve stress zal, indien langdurig, veranderen in stress die je gezondheid aantast.

Opzet van de game

In de game ga je op avontuur naar een exotisch eiland, waar je in verschillende levels uitdagende opdrachten moet uitvoeren, waarbij je de ene keer bewust moet stressen en de andere keer bewust moet ontspannen.
Tijdens het spel draag je een biofeedback band, die onder andere je hartslag en hartslagvariabiliteit (en daarmee stress) meet tijdens de game. Een perfecte graadmeter om te kijken hoe het met je stresslevel staat. Ben jij ook benieuwd hoe jij hierop reageert?

Stressjam: een positieve stress mindset

Vergoeding van deze vorm van stress kan deels vanuit de aanvullende zorgverzekering en soms ook via je werkgever. Tevens is het mogelijk voor bedrijven om de VR-sessies aan te bieden als gerichte interventie. Neem voor meer informatie gerust contact op met TIGRA Leeuwarden.

Stressjam trailer

Wil je meer weten over onze aanpak bij Stress(jam)?
Contact