Oncologische revalidatie (bij kanker)

Lichamelijke, mentale en of sociale problemen komen vaak voor bij (de behandeling van) kanker. Fysiotherapie kan de klachten verlichten tijdens en na de oncologische behandeling in het ziekenhuis. Het kan ook helpen om na de behandelingen bij kanker met fysiotherapie te starten om verder te herstellen, maar ook om beter om te leren omgaan met je pijn(klachten).

Problemen en ongemakken bij de behandeling van kanker zijn bij iedereen anders. Daarom kijken wij bij TIGRA Leeuwarden naar jouw specifieke klachten en wensen. We helpen je graag. Heb je vragen? Noteer deze en neem contact op voor het maken van een intake afspraak voor fysiotherapie bij kanker. Onze fysiotherapeut die de oncologische fysiotherapie behandeling uitvoert is aangesloten bij het NOFF.

Doelstellingen oncologische revalidatie

De oncologische revalidatie bij TIGRA Leeuwarden is een beweegprogramma op maat en bestaat uit een intake en een trainingsprogramma met de volgende doelstellingen:

  • Het inspanningsvermogen verbeteren voor zover noodzakelijk om je persoonlijke doelen te bereiken.
  • Het verleggen van en/of leren omgaan met grenzen.
  • Het vergroten van je plezier in bewegen.
  • Het ontwikkelen of terug krijgen van een actieve levensstijl.
  • Het verbeteren van de voor het bewegen voorwaardelijke functies en anatomische eigenschappen.
  • Het scheppen van voorwaarden voor het zelfstandig vergroten en onderhouden van het gewenste niveau van fysiek functioneren.
Meer weten over fysiotherapie bij kanker?
Contact opnemen
Nadieh Kikstra
(Oncologisch) Fysiotherapeut (aangesloten bij NOFF), Cognitief Trainer CogniTrain bij NAH, GLI coach, ASITT therapeut
Lees meer