Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Bij TIGRA Leeuwarden houden we rekening met de effecten van onze bedrijfsvoering op mens (people), milieu (planet) en maatschappij (profit).

MVO ten aanzien van People:
In het personeelsbeleid van TIGRA Leeuwarden is onder andere de zorg voor de eigen medewerkers opgenomen. Deze zorg bestaat uit:

  • Het periodiek aanbieden van PMO (Preventief Medisch Onderzoek)( >45 jaar)
  • Het jaarlijks, vrijblijvend, aanbieden van de Werk Vermogens Monitor, om zo knelpunten inzichtelijk en bespreekbaar te maken
  • Winstdeling
  • Duidelijkheid en duidelijke keuzes binnen de werkkostenregeling
  • Het jaarlijks aanbieden van een opleidingsbudget

MVO ten aanzien van Planet:
Intern printbeleid: zoveel mogelijk dubbelzijdig, in kleur printen gebeurt alleen met toestemming en via het bedrijfsbureau, printers springen automatisch op ‘sluimerstand’ bij (langdurig) geen gebruik.

TIGRA Leeuwarden gebruikt briefpapier met het FSC keurmerk (Forest Stewardship: Deze organisatie is opgericht om het verantwoord beheer van bossen te bevorderen, met name in tropische gebieden. De zogenaamde FSC-standaard voor verantwoord bosbeheer brengt sociale, milieu- en economische belangen in balans. Bosbeheer conform deze standaard, met hieraan gekoppeld mogelijke hout- en papierproductie, beschermt bossen voor huidige en toekomstige generaties.)

Communicatie gaat zoveel mogelijk via de computer en stukken worden, indien mogelijk, digitaal gearchiveerd.

Wij gebruiken een speciale papiercontainer en scheiden het papierafval van het gewone afval.

Alle batterijen worden verzameld en ingeleverd in de tonnen van ‘legebatterijen.nl’.

Wij vergoeden het reizen met het openbaar vervoer aan medewerkers volledig.

Wij nemen schoonmaakdiensten af van de NIVO Groep, zij passen, als één van de eerste organisaties binnen de schoonmaakbranche, de richtlijnen van NEN-ISO 26000 toe. Dit is een nieuwe internationale richtlijn voor MVO.

Wij werken, voor wat betreft onze kantoorinrichting, samen met H2W, zij hebben MVO hoog in het vaandel.

MVO ten aanzien van PROFIT:
Een percentage van de winst wordt overgemaakt aan een goed doel. Dit goede doel wordt jaarlijks door het team van TIGRA Leeuwarden bepaald.

Er wordt jaarlijks, naar gelang de vraag, een aantal lokale/landelijke fondsen/initiatieven gesteund. We beslissen welke fondsen/initiatieven gekozen worden.

Afspraak maken?
Contact opnemen