ReAttach

Voor wie is ReAttach?

Reattach bij TIGRA Leeuwarden wordt ingezet bij een breed scala aan klachten, denk aan: Niet- Aangeboren Hersenletsel (NAH), overprikkeling, Post-Covid klachten, oncologische problemen, klachten door stress/spanning, wanneer je vastloopt in de reguliere behandelingen en bij een negatief zelfbeeld.

Wat is ReAttach?

ReAttach is een behandeling die kinderen en volwassenen helpt bij het beter verwerken van (zintuigelijke) prikkels en informatie. Het leert je spanning en emoties beter te reguleren en het zorgt voor verwerking van (psychologische) stress en emoties.

Door de sessies ReAttach ontwikkel je meer veerkracht, een beter zelfbeeld en ervaar je meer innerlijke rust. Daarnaast werken we samen met jou aan het aanleren en verbeteren van (praktische) vaardigheden. Doordat je deze vaardigheden tijdens een sessie gaat aanleren, merk je dat je ze veel sneller eigen kunt maken!.

De kracht van ReAttach is, dat je niet hoeft te práten over wat je hebt meegemaakt, waar je last van hebt, wat je wilt veranderen, of wat je wilt verwerken. ReAttach is een lichaamsgerichte psychotherapie, waarbij de fysiotherapeut je helpt sterker te worden door (gemiddeld 5 keer) trainen te doen.  ReAttach maakt gebruik van stemgebruik, denkopdrachten en lichte ritmische aanraking op de handen. Het zorgt ervoor, dat je zelf in staat komt om de juiste informatie op te halen, te registreren en te (her)plaatsen. Met ReAttach ontstaan er nieuwe inzichten. Je krijgt meer rust en overzicht en kun je werken aan je persoonlijke leerdoelen.

Met ReAttach leg je de verbinding met jezelf en hervind je jouw kracht. Het voordeel van ReAttach is dat tijdens het verwerkingsproces enkele zintuigen gelijktijdig gestimuleerd worden. Daarnaast krijg je ook denkopdrachten, waardoor je sneller en adequater spanning en gebeurtenissen leert relativeren en verwerken. Inhoudelijk werk je aan het beeld dat je van jezelf hebt in relatie tot de belangrijkste personen in je leven. Het helpt je daarmee uit een negatieve spiraal te komen met als resultaat dat er meer ‘flow’ in je leven ontstaat, meer rust én meer ruimte voor jou, je wensen en behoeftes.

Tijdens de behandeling leer je ook hoe je zelf ReAttach kunt toepassen bij ‘nare’ gevoelens, zodat je zelf controle kunt uitoefenen op je klachten.

 

Laagdrempelige korte behandeling

ReAttach is een methodiek, waarbij je niet hoeft te praten en het is dan ook niet nodig dat je trauma’s of nare gebeurtenissen opnieuw hoeft te beleven. Een zeer fijne bijkomstigheid van deze methode.

Met een gemiddelde van 5 behandeling verspreid over 3 maanden is ReAttach een bijzondere en snelwerkende methode. Al na enkele sessies krijg je een ‘opgeruimd gevoel in je hoofd’, minder klachten en minder stress. Je krijgt meer overzicht in je dagelijkse leven en je kunt beter organiseren en plannen. Het is een behandeling die wordt ingezet bij kinderen, jongeren en volwassenen met psychotrauma, effectregulatie stoornissen, hechtingsproblemen, psychosomatische klachten en ontwikkelingsstoornissen. Het biedt een een meerwaarde voor iedereen die als persoon wil groeien door op een goede manier om te gaan met onaangename gedachten, gevoelens en ervaringen. Door te focussen op wat echt belangrijk is in zijn of haar leven. Velen zien de ReAttach dan ook als een ware ‘missing link’ in hun leven. Wil je weten wat ReAttach voor jou kan doen?

Maak een afspraak voor ReAttach bij TIGRA Leeuwarden
Contact opnemen
Fysiotherapeut
Sjoukje van der Veen
Master Psychosomatisch Fysiotherapeut, Stressjam Coach, Cognitief Trainer Cognitrain bij NAH, ReAttach
Lees meer
Else de Vries
Vestigingsmanager Fysiotherapie en Leefstijl & Training, Manueel therapeut, Psychosomatisch therapeut, Cognitief Trainer CogniTrain bij NAH, ReAttach therapeut en Slaaptherapeut
Lees meer