Virtual Reality bij stress | Kana VR

Wat veroorzaakt stress?

Wist je dat allerlei situaties stress kunnen veroorzaken! Werk, het dagelijks leven en alles daar tussen in. Een vaak gestelde vraag aan onze professionals is: ‘Hoe kan ik stressvrij worden?’, het antwoord is simpel: ‘Dat kan niet!’

Hoe werkt Virtual Reality bij stress?

In vier sessies van 60 minuten leer je jouw eigen stresssysteem kennen en wordt je stress mindset getraind. Daarnaast wordt je aangeleerd om stress positief te gebruiken.  Tijdens de sessies wordt gebruik gemaakt van situaties uit het dagelijks werk/dagelijks leven.

Het herkennen van stress is een belangrijk onderdeel van stressmanagement, want zelfs positieve stress zal, indien langdurig, veranderen in stress die je gezondheid aantast.

Wat moet je doen tijdens de Kana Virtual Reality sessie?

In de game ga je op avontuur naar een exotisch eiland, waar je in verschillende levels uitdagende opdrachten moet uitvoeren, waarbij je de ene keer bewust moet stressen en de andere keer bewust moet ontspannen.
Tijdens het spel draag je een biofeedback band, die onder andere je hartslag en hartslagvariabiliteit (en daarmee stress) meet tijdens de game. Een perfecte graadmeter om te kijken hoe het met je stresslevel staat. Ben jij ook benieuwd hoe jij hierop reageert?

Kana VR: een positieve stress mindset

Vergoeding van deze vorm van stress behandeling kan deels vanuit je aanvullende zorgverzekering en soms ook via je werkgever. Daarnaast is het voor bedrijven mogelijk om de VR-sessies aan te bieden aan hun medewerkers als gerichte interventie. Neem voor meer informatie over een Kana virtual reality sessie contact op met TIGRA Leeuwarden.

Wil je meer weten over Kana VR?
Contact