Shockwave

Shockwave therapie is een moderne en zeer doeltreffende behandelmethode. ‘Shockwave’ verwijst naar mechanische schokgolfpulsen, die als een golf uitdeinen in water, lucht of een vaste stof. Het gaat bij deze therapie om hoorbare energetische geluidsgolven. Onze fysiotherapeut vertelt je graag wat shockwave voor jou kan doen.

In de moderne pijntherapie worden de helende eigenschappen van shockwave therapie gebruikt voor de behandeling van pijnlijke zones door middel van een behandelpistool.

Hoe werkt Shockwave?
Er wordt een geleidende gel aangebracht op de huid en de fysiotherapeut voegt de shockwaves toe door het behandelpistool in ronddraaiende bewegingen over de pijnzone te bewegen, vervolgens wordt de behandelkop op de plek gehouden en de intensiteit van de behandeling opgevoerd.

Waarom gebruiken we Shockwave therapie? Shockwaves versnellen het genezingsproces door de zelf genezende eigenschappen van het lichaam te stimuleren. De stofwisseling en bloedcirculatie wordt er door verbeterd. Ziek weefsel herstelt zich en geneest.

Al direct na de behandeling ontstaat een langdurige en aanhoudende pijnvermindering en verbetering van de beweeglijkheid.

Aanwijzingen voor shockwave therapie

  • Hielspoor
  • Achillespeesklachten
  • Jumpers knee
  • Slijmbeursontsteking ontsteking van de heup
  • Diverse schouderproblematiek
  • Shin Splints/scheenbeenvliesontsteking
  • Tennis elleboog
  • Golfers elleboog
  • Peesverkalking
  • Overige pees aandoeningen

Vergoeding shockwave therapie

Bij TIGRA Leeuwarden passen we de shockwave therapie vaak toe in combinatie met andere behandelingen. Vandaar dat wij de shockwave therapie onder fysiotherapie declareren.

Dus heb je een x aantal fysiotherapie behandelingen in je zorgverzekering meeverzekerd, dan kun je shockwave therapie onder fysiotherapie laten vergoeden door je verzekeraar.

Wil je meer weten over Shockwave therapie?
Contact opnemen
“Een tijdje geleden kreeg ik last van steken in mijn hak. Dit had ik vooral ’s nachts, en bij het opstaan uit bed en vanuit een stoel. Ook bij het lopen had ik veel pijn. Na een bezoek aan de huisarts bleek ik hielspoor te hebben.
Bij TIGRA Leeuwarden stelden ze een nieuwe behandeling voor, genaamd Shockwave. Ik moet hierbij op een bank liggen en krijg korte stroomstootjes gedurende een kwartier rondom en op de ontsteking. Na drie behandelingen merk ik dat ik hier erg veel baat bij heb. Bij het opstaan ’s ochtends uit bed en vanuit de stoel ervaar ik bijna geen pijn meer en ook wanneer ik loop heb ik veel minder last van pijnscheuten in mijn hak. Ik ben dan ook zeer tevreden en enthousiast over deze behandelmethode!”
Truus Tiekstra