Review Miriam | CogniTrain TIGRA Leeuwarden

Mijn revalidatie arts gaf aan dat ik nooit meer de oude zou worden

Miriam is via sportfysio Sneek bij TIGRA Leeuwarden terecht gekomen. Naar aanleiding van haar CogniTrain traject hebben we haar enkele vragen gesteld over hoe zij het traject heeft ervaren.

Welke stappen heb je gemaakt tijdens ons CogniTrain traject?

Sinds mijn fietsongeluk van september 2022, had ik dagelijks last van enorme hoofdpijn. Daarnaast had ik weinig energie en last van licht en geluid. Na 1,5 week trainen bij TIGRA Leeuwarden merkte ik dat mijn hoofdpijn verdween. Doordat de hoofdpijn verdween, kreeg ik weer meer energie om leuke dingen te doen met onze 3 kinderen. Mijn doel was om op zaterdag weer naar de voetbal en de hockey te kunnen. Na 6 weken trainen lukte dit weer! Ook een bezoekje aan de supermarkt lukte, zonder na de tijd last te krijgen van hoofdpijn. Langzamerhand begon ik me weer ‘normaal’ te voelen. Iets wat ik voor de intake met TIGRA Leeuwarden niet had durven dromen.

Mijn revalidatie arts gaf namelijk aan dat ik nooit meer de oude zou worden. Dat kwam wel even binnen. Maar gelukkig tipte onze sportfysio dat er een speciaal CogniTrain traject bestond, en besloot ik de regie in eigen handen te nemen en contact op te nemen met TIGRA Leeuwarden voor een intake.

Begin maart ben ik begonnen aan het traject en afgelopen dinsdag heb ik de eind evaluatie gehad. Door het CogniTrain traject kan ik zeggen dat ik weer hersteld ben, misschien niet helemaal de oude, maar zeker een verbeterde versie van mezelf!

Wat moet iemand zeker weten over de CogniTrain behandeling bij TIGRA Leeuwarden/Nadieh?

Bij TIGRA Leeuwarden hebben de medewerkers echt aandacht voor jou. Er wordt tijdens elke training gevraagd hoe het met je gaat en hoe je je voelt. Ook wordt er samen gekeken of er nog behoefte is aan extra therapie, bijvoorbeeld ademhaling of prikkelverwerking. Mensen met een hersenkneuzing, zoals ik, of ander NAH zou ik van harte aanbevelen om het CogniTrain traject te volgen. Voor veel huisartsen is dit nog een grijs gebied, omdat er op scans vaak niets zichtbaar is. Toch zorgt het CogniTrain traject er voor, dat de geblokkeerde ‘paden’ in je hersenen weer open gaan en dus je klachten aanzienlijk zullen verminderen of zelfs helemaal weg gaan.

Mijn ervaring met Nadieh, is dat ze veel rust uitstraalt. Ze geeft nuttige tips en altijd een stukje achtergrond informatie waarom bepaalde oefeningen worden gedaan en hoe je kunt omgaan met een terugval.

Het was hard werken, maar dit was het dubbel en dwars waard!

Groetjes,

Miriam de Boer

Hier een recente foto van mijn man en mij op een bruiloft van goede vrienden van ons. Er waren veel mensen en een live-band. Ik heb hier weer kunnen dansen en kunnen genieten van de muziek, zonder oordoppen en zonder dagenlang last te hebben van hoofdpijn!
Deze foto heb ik tijdens een van de laatste trainingen bij TIGRA Leeuwarden gemaakt. Op mijn Instagram had ik er bij geschreven: 'Giving up was never an option'. Ik ben trots op mezelf dat ik zulke mooie stappen heb gezet.