Keuze zorgverzekeraar 2024 met fysiotherapie behandelingen

Wist je dat de kosten voor fysiotherapie NIET vergoed worden vanuit de basisverzekering bij je zorgverzekeraar. Afhankelijk van het aantal fysiotherapie behandelingen dat je per jaar nodig denkt te hebben, kun je daarom bij veel zorgverzekeraars kiezen uit diverse aanvullende verzekeringen. Op die manier ben je er zeker van dat een aantal fysiotherapie behandelingen wel vergoed worden via de verzekering.

Als je nu al weet of verwacht dat je in 2024 fysiotherapie nodig hebt, dan is het verstandig om het aantal verwachte fysiotherapiebehandelingen mee te nemen in je aanvullende pakketkeuze bij de zorgverzekeraar. Overstappen naar een andere zorgverzekeraar kan tot 1 januari 2024. De aanvullende zorgverzekering kun je bij je eigen zorgverzekeraar vaak nog aanpassen tot 1 februari 2024. Houd dit bovenstaande goed in de gaten bij de keuze voor je zorgverzekeraar.

Om je goed te kunnen oriënteren welke aanvullende verzekering het beste bij jouw fysiotherapie bezoek past, kun je kijken op www.defysiotherapeut.com. Daarnaast kun je nog een polis vergelijking doen op: www.zorgverzekeringwijzer.nl

BELANGRIJK: -> Onderstaand tref je een overzicht aan van de zorgverzekeraars waar TIGRA Leeuwarden WEL en GEEN contract mee hebben afgesloten voor 2024. Indien jij hebt gekozen voor een zorgverzekeraar waar wij GEEN contract mee hebben in 2024, dan kan dit consequenties hebben voor de vergoeding van jouw fysiotherapie behandelingen. De verzekeraar vergoed de behandeling(en) dan gedeeltelijk of niet en moet je de fysiotherapie behandeling(en) zelf betalen aan de gezondheidspraktijk.