‘Nu bijna een jaar later, ben ik nog steeds blij dat ik hulp heb gezocht’

Als je hoort dat je kanker hebt en een zware operatie moet ondergaan, staat je wereld op z’n kop. Niets is meer zeker.

Eén ding wist ik wel en dat was dat ik bij mn herstel de hulp van de fysiotherapeut goed kon gebruiken. En zo kwam ik zes weken na mn operatie terecht bij de oncologische revalidatie van TIGRA Leeuwarden.

Zij vroeg me wat ik graag weer zou willen. Dat was weer sterk en fit worden, zodat ik o.a. weer mee kon doen en lekker kon fietsen met als ultiem doel om de Elfstedentocht te fietsen.

Met gerichte oefeningen, ondersteuning ging ik aan de slag. Twee keer per week trainde ik onder begeleiding in de oefenzaal. Nadieh hielp, moedigde aan en remde me af en leerde me ook accepteren dat herstellen tijd en energie kost. “Niet alles doen als je je goed voelt, maar ook je rust nemen!”

Nu bijna een jaar later, ben ik nog steeds blij dat ik hulp heb gezocht. Leren leven met kanker is al ingewikkeld genoeg. Daar kun je best wat hulp bij gebruiken.

Ik sport weer twee keer in de week in een fitheidsgroep bij TIGRA Leeuwarden. Enne afgelopen 2e pinksterdag fietste ik samen met mijn man de Elfstedentocht.