Era Pirenne

Functie: McKenzie- en Psychosomatisch oefentherapeut
Email: info@tigra-leeuwarden.nl

Mijn naam is Era Pirenne, ik werk sinds 2019 met veel plezier bij TIGRA Leeuwarden.

Vanaf 1987 ben ik werkzaam als oefentherapeute Cesar. Ik heb in diverse praktijken gewerkt, o.a. in Delft, Breda en Leeuwarden, zowel solo als multidisciplinair. De brede visie van TIGRA Leeuwarden op gezondheidsproblemen, de actieve benadering als ook het multidisciplinaire samenwerken zowel in het team fysiotherapie als ook met de andere afdelingen van TIGRA Leeuwarden spreken mij erg aan.

Ik heb vele nascholingen gevolgd op het gebied van oefentherapie,  o.a.  ben ik sinds 2000 een geaccrediteerd McKenzietherapeut: dit is een effectieve behandelmethode voor klachten van de wervelkolom al of niet met uitstralende pijn.

In 2011 ben ik afgestudeerd in de psychosomatische oefentherapie.  Als zodanig begeef ik me in het veld van interactie tussen psyche en lichaam. Veel fysieke klachten hangen samen met onderliggende emotionele, mentale of psychosociale factoren.  Samen met de client breng ik de onderhoudende factoren in kaart en gaan we aan de slag in een sfeer van vertrouwen. Je kunt hierbij denken aan : leren voelen, ontspannen of het verbeteren van de energiehuishouding en conditie. Klachten die hiervoor in aanmerking komen zijn chronische pijnklachten, ademhalings- en stress gerelateerde klachten, burn out, maar ook vermoeidheidsklachten of aanhoudende lichamelijke klachten ( ALK ).

Het geeft me enorm veel voldoening om juist bij aanhoudende klachten te zien dat de cliënt weer grip krijgt op de klacht en weer vrijer en blijer in het leven komt te staan.

Voor mijn eigen ontspanning doe ik aan schilderen en loop ik hard.

Hartelijke groet, Era

KP – nummer 69901126194

Wil je een afspraak maken voor fysiotherapie bij TIGRA Leeuwarden?