Erik de Klein

Functie: Adviseur Arbeid & Gezondheid
Email: e.de.klein@tigra.nl

Hallo, mijn naam is Erik de Klein en ik woon samen met mijn vrouw en 2 kinderen in Leeuwarden.
Mijn hobby’s zijn trailrunnen/ hardlopen (ultra’s), gravelbiken en mountainbiken.

In 2008 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool Utrecht. Gedurende mijn werkzaamheden bij het Nederlands Rugby Team en Rugbyclub ’t Gooi heb ik de cursus krachttrainingsbegeleider behaald. In het midden van het land heb ik veel ervaring opgedaan op het gebied van orthopedie. Hier behandelde ik veel cliënten voor en na totale heup- en knieprotheses, voorste kruisband operaties en meniscus problematiek. In 2012 heb ik mijn diploma behaald als McKenzietherapeut, een methode die gebruikt kan worden bij het behandelen van lage rugklachten met of zonder uitstraling naar het been. In 2015 heb ik de opleiding tot adviseur Arbeid & Gezondheid met succes afgerond.

Door het werken bij diverse praktijken heb ik mij kunnen ontwikkelen tot een allround adviseur Arbeid & Gezondheid en kan ik mijn opgedane medische kennis vanuit de opleiding fysiotherapie daarbij goed toepassen. De inzetbaarheid van de medewerker staat binnen mijn werk centraal. Ik begeleid verzuimende medewerkers binnen coaching- en multidisciplinaire trajecten en begeleid hen in het opbouwen van fysieke- en mentale belastbaarheid. Daarnaast voer ik werplekonderzoeken uit op diverse werkplekken waarbij ik werktaak analyses doe en ergonomische aanbevelingen geef (beeldscherm, productie, auto/ vrachtwagencabines, openbaarvervoer). Verder bestaan mijn werkzaamheden uit het geven van voorlichting en training aan groepen met de thema’s vitaliteit, fysieke belasting en inzetbaarheid en voer ik periodiek medisch onderzoek uit bij bedrijven, waarna ik advies op bedrijfs- en organisatieniveau geef. Het meten van fysieke belasting en uitvoeren van in company werkzaamheden in verschillende branches en werkomgevingen zijn ook een onderdeel van mijn werk.

Vanuit onze afdeling Arbeid & Gezondheid hebben wij vele samenwerkingsverbanden met verschillende middelgrote en grote bedrijven in Friesland en Groningen. Organisaties en werkgevers willen graag bijdragen aan jouw inzetbaarheid. Is er sprake van verzuim- of dreigend verzuim of heb je een werk gerelateerde hulpvraag of een vraag op gebied van jouw inzetbaarheid of die van een medewerker, maak dan een afspraak. Bel 058 2800777 en kies voor optie 1.

Tot ziens bij TIGRA Leeuwarden!

Wil je een afspraak maken voor Arbeid & Gezondheid bij TIGRA Leeuwarden?